• Anu Peippo

Tuotekehitysprosessit kuntoon

Päivitetty: 12. marrask. 2021

VTT SenseWayn asiantuntijat saavat tuotekehitysprosessit tehokkaasti kuntoon, oli kyseessä toimintaansa aloitteleva yritys tai muutosta tekemiseen kaipaava kokeneempi organisaatio. Meillä on käytännön kokemusta ketterästä ohjelmistokehityksestä jo vuodesta 2006 alkaen. Asiantuntijoidemme joukossa on jopa itse Scrumin kantaisä Ken Schwaberin opissa ollut osaaja.


Asiantuntijamme saavat tuotekehitysprosessit kuntoon


Ei ole yhtä tietä onneen

Pitkän kokemuksen avulla olemme kehittäneet tunnettuja tuotekehitysprosesseja ja toimintatapoja tukemaan tämän päivän haasteita. Toimintatapamme soveltuvat eri kokokoisten yritysten tarpeisiin. VTT SenseWayn asiantuntijat hallitsevat myös vesiputousmallin mukaiset toimintatavat ja prosessit ketterien kehitysmenetelmien ohella. Lisäksi meillä on käytännön kokemusta eri toimintatapoja yhdistelevien hybridimallien soveltamisesta. Asenteemme eri toimintatapoja kohtaan on avoin ja yhdessä löydämme asiakkaalle toimivimman tavan tehdä tehokasta tuotekehitystä.

Kaikki lähtee tarpeesta

Asiakkaan nykytila kartoitetaan asiakkaan kanssa yhdessä. Yritysten tilanteet ja tarpeet ovat yksilöllisiä. VTT SenseWayn kokemuksen avulla löydetään oikeat prosessien kehityskohteet sekä niille oikea vaiheistus.

Toimivat tuotekehitysprosessit sujuvoittavat tekemistä

Tuottava ja laadukas tuotekehitys tarvitsee tuekseen selkeät ja vahvat prosessit. VTT SenseWayn kokeneet asiantuntijat voivat tarpeen vaatiessa dokumentoida yrityksen toimintaohjeistukset. Kun prosessit on selkeästi määritelty, työntekijöiden on helppo keskittyä ydintekemiseen. Malliesimerkkejä asiantuntemuksemme piiriin kuuluvista tuotekehitysprosesseista ovat:

  • Jatkuva kehitys

  • Jatkuva integrointi

  • Julkaisut

  • Testaus

  • Dokumentointi

  • Raportointi

  • Riskien hallinta

Työkalujen valinta

Prosessimäärittelyvaiheen jälkeen ohjelmistot ja työkalut valitaan ja konfiguroidaan tukemaan määriteltyjä prosesseja. Asiantuntijoillamme on kattava käyttökokemus ketterään kehitykseen soveltuvista työkaluista. Yhdessä valitsemme sinulle parhaan välineen. Jos organisaatiollanne on jo työkalut valittuna, autamme sovittamaan ne valittuun toimintamalliin.

Käyttöönotto

Kun edellä mainitut vaiheet on viety tuloksellisesti maaliin, voidaan aloittaa asteittainen toiminnan sovittaminen suunnitelmien mukaiseksi. Olemme asiakkaan tukena uuden operatiivisen mallin käyttöönottovaiheessa ja autamme vankalla osaamisellamme navigoimaan alun karikoiden läpi. Asiantuntijamme voivat toimia esimerkiksi tuotekehitystiimin sparraajana, joka antaa tukea ja neuvoja tuotekehitysarjen pyöritykseen.

Miten homma jatkuu?

Käyttöönotetun operatiivisen mallin ylläpitäminen on tärkeää. Tässä vaiheessa asiakasorganisaation oma tahtotila korostuu. VTT SenseWayn asiantuntijat voivat toimia apunasi vielä tässäkin vaiheessa tuoden kokemuksen luomaa varmuutta tekemiseen.

Bonuksena onnistuneen prosessi – ja työkaluvalinnan avulla luodaan läpinäkyvyyttä tuotekehitykseen loppuasiakkaalle saakka. Ketju ulottuu asiakkaan tarpeen tunnistamisesta hyvin perusteltujen vaatimusten kautta aina testattuun ratkaisuun saakka.

Suurimmat hyödyt asiakkaalle

VTT SenseWayn osaamisen kautta asiakkaamme pääsevät hyödyntämään kymmenien vuosien kokemusta tuotekehitysmaailmasta. Antamalla työkalujen ja prosessien päivityksen VTT SenseWayn hoidettavaksi, asiakkaamme voivat kohdistaa voimavaransa omaan ydintekemiseensä. Hyväksi havaittu toimintamalli säästää aikaa ja rahaa.