• Anu Peippo

Ovatko ideat loppu?

Päivitetty: 12. marrask. 2021

ICT-alan ulkopuolella toimivien yritysten on toisinaan vaikea hahmottaa, miten digitaaliset ratkaisut voisivat vahvistaa heidän tuotetarjoamaansa. Näiden yritysten ydinosaaminen on vuosien kuluessa hioutunut palvelemaan oman tuotteen tarpeita. Tällöin muunlaisen teknologian tuntemus jää helposti pintapuoliseksi tai kokonaan huomiotta. VTT SenseWayn valjastaa digitalisaation osaksi asiakkaidensa liiketoimintoja.

Osaamisten kohtaaminen luo uusia ideoita

Eri toimialalta tulevan kumppanin kanssa yhteistyön tekeminen on hedelmällistä. Osaamiset ja näkökulmat eroavat toisistaan, joka edesauttaa uusien ajatuksien syntymistä. Monipuolinen ja kokenut innovointitiimimme antaa parhaat edellytykset päästä käsiksi digitalisaation luomaan potentiaaliin. VTT SenseWayn asiantuntemuksen avulla monet perinteisemmätkin teollisuuden toimijat ovat tunnistaneet uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet omaan liiketoimintaan.

Soveltaminen on hanskassa

Innovointi on kulkenut tiiviisti yrityksemme viikkorutiineissa alusta alkaen. Innovaatiohetkien aiheiksi valikoituvat joko VTT SenseWayn omasta tarpeesta tai ideasta kumpuavat asiat, tai suoraan asiakkaalta tulleet ongelmat tai ehdotukset. Asiantuntijoidemme kyky soveltaa teknologioita uudenlaisiin tarkoituksiin on huippuluokkaa.


VTT SenseWayn asiantuntijat happihypyllä Förillä Aurajoessa. Toimitilamme sijaitsevat Turun Kupittaalla.

Me teemme ideoista konkretiaa

Pelkkä ideointi ei riitä, ajatuksen ympärille täytyy luoda konkretiaa. VTT SenseWayn oma tuotekehitysprosessi on edennyt innovointisessiossa esiin tulleesta raakileesta konseptointiin, siitä edelleen markkinatestaukseen ja potentiaalisilta asiakkailta tulleen kiinnostuksen myötä tuotekehitysprojektiin asti.

Voiko käskystä innovoida?

VTT SenseWay ainakin voi! Loistava esimerkki onnistuneesta toimeksiannosta innovoinnin saralla on asiakkaan antamasta haasteesta nyt jo prototyyppitasolle päässyt idea. Tässä tapauksessa asiakkaamme sai tarvitsemaansa tukea ideointiin, jossa tavoitteena oli kehittää ei-teknologiseen tuotetarjoamaan uudenlainen tuote. Kehittämämme ratkaisun avulla asiakkaan tuotteeseen tuotiin uusia toiminnallisuuksia, jotka toteutetaan digitaalisesti.

Miten tämä onnistui?

  1. Asiakas heitti haasteen

  2. VTT SenseWay laittoi mietintämyssyt päähän

  3. Ajatus syntyi!

  4. Idean konseptointi ja esittely asiakkaalle – asiakas innostui

  5. Myyntikelpoisen materiaalin tuottaminen ja asiakaspalautteen hakeminen

  6. Demokappaleiden tekeminen

  7. Myynnin käynnistys


Asiakkaalle tämä on kivuton prosessi. VTT SenseWayn avulla haasteesta demokappaleen tekemiseen voidaan edetä jopa muutamassa kuukaudessa. Asiakas saa keskittyä ydintekemiseensä VTT SenseWayn viedessä innovointiprosessia eteenpäin kokemuksen tuomalla tehokkuudella.