• Anu Peippo

Digitaaliset hankkeet tehokkaasti maaliin Smart Engineeringin avulla

Päivitetty: 12. marrask. 2021

Nykymaailmassa muutos on ainoa vakio. Monet yritykset ovat uuden tilanteen edessä, kun henkilökunnasta pitäisi löytyä asiantuntemusta oman liiketoiminnan ydinosaamisen lisäksi vielä uusien teknologioiden ja niiden tarjoamien mahdollisuuksien tutkimiseen ja toteutukseen.

VTT SenseWay tarjoaa asiakkailleen Smart Engineering -pakettia, jonka avulla digitaaliset hankkeet ja monimutkaiset projektit voidaan viedä hallitusti, kustannustehokkaasti ja läpinäkyvästi maaliin. Smart Engineeringin avulla paljastuu, mitä todella pitää tehdä ja mikä on ylimääräistä.

Varmistamme, että asiakkaamme etu toteutuu

Digitaalisia hankkeita johtaessa on tärkeää varmistaa yrityksen edun toteutuminen. Jos asiantuntemus asiakasyrityksen sisällä on keskittynyt liiketoiminnan ydinosaamisen varmistamiseen, miten taataan onnistunut projekti tutkimattomalla maaperällä?

VTT SenseWay on menestyksekkäästi toteuttanut monimutkaisia projekteja, jotka on viety maaliin aikataulussa, budjetissa ja asiakkaan etu edellä. Voit käydä lukemassa lisää onnistuneesta projektista täältä: https://www.vttsenseway.com/autonomy-development-for-mining-machines/.

Teemme dokumentoinnin selkeästi niin, että asiakkaamme pystyy tulkitsemaan tuloksia osastosta riippumatta. VTT SenseWay tarjoaa asiakkailleen osaajiensa vuosikymmenien kokemuksen, jonka ytimessä on digitaalisten tuotteiden ja palveluiden suunnittelu, kehitys ja integraatiot.


Digitaaliset hankkeet maaliin VTT SenseWayn asiantuntijoiden avulla


Riskit haltuun tiedolla, ei mielikuvituksella

Digitaalissa hankkeissa on aina riskinsä. Tehdäänkö oikeita asioita, tehdäänkö asioita oikeiden toimijoiden kanssa, kuka oikeasti ymmärtää mitä tehdään ja kuka orkesteria johtaa?

Smart Engineeringin avulla tuotettu materiaali sisältää ydinymmärryksen kehitettävästä järjestelmästä tai projektista. Tätä tietoa voidaan käyttää esimerkiksi liiketoiminnan kehittämiseen, järjestelmien kilpailutukseen ja nykyisten järjestelmien parantamiseen.

Materiaalin avulla voidaan kartoittaa myös projektiin liittyvät riskit. Riskejä ei tarvitse keksiä, vaan kertynyt aineisto osoittaa ne kiistattomasti.


Smart Engineering paketti tuottaa selkeän aineiston, jolla projektin onnistuminen on taattua. Smart Engineeringin tuo helpotusta mm. seuraaviin asioihin:

  • Paljastaa mitä pitää todella tehdä ja mikä on ylimääräistä

  • Parantaa vuorovaikutusta eri tiimien, toimittajien ja asiakkaiden välillä

  • Varmistaa hankkeen onnistumisen ja pääsyn haluttuun lopputulokseen halvemmalla

Mikä ihmeen Smart Engineering?

  • Systems Engineeringin metodeihin perustuva toimintatapa

  • Koeponnistettu asiantuntijoidemme toimesta useissa projekteissa

  • Luotu aineisto on ymmärrettävässä muodossa myös muille kuin syväosaajille